Vi anbefaler: Kviser etter bruk av munnbind?

Vi anbefaler: Kviser etter bruk av munnbind?

Ansiktsmasker har blitt en del av hverdagen vår – og vi må nok innstille oss på at de er kommet for å bli ( en god stund fremover i hvert fall). Så hva skal vi stille opp med hudproblemene som oppstår som følge av maskebruk? Maske acne, hudirritasjoner og utslett? Vi har samlet våre anbefalinger her.

Hvorfor gir bruk av munnbind kviser og utslett?

Ansiktshuden er ikke vant med å være tildekket flere timer om dagen. Dette medfører hudirritasjon, økt fuktighet og varme fordi vi ånder ut i maskene. I tillegg gnisser maskene mot huden når vi puster og snakker. Derved skapes friksjon, som fører til fysisk slitasje på huden og på hudbarrieren, og dermed oppstår hudirritasjonene. Hudens barriere er en del av hudens beskyttelse apparat og viktig for å holde hudoverflaten hel og frisk. Når barrieren utsettes for slitasje vil huden reagere. Huden kan bli både tørr og begynne å klø. Fuktighet, gnisninger og varme fører til irritert og sår hud. I tillegg til at man kan utvikle tette porer, irritert talgkjertler og kviser. Klør huden under masken? Prøv ikke å klø da du vil lage små lesjoner i huden, hvor hudbakterier vil kunne gi grobunn for betennelse.

Vi anbefaler: Kviser etter bruk av munnbind?

6 tips som forebygger urenheter ved maske bruk

  • Bruk alltid en ren maske. Bytt maske hvis masken din blir fuktig eller våt.
  • Dropp sminken. Bruker du sminke på huden under masken forverres nemlig problem.
  • Gode renserutiner. Rens ansiktshuden med et skånsomt produkt som WASH the day off facewash
  • Tilfør fuktighet. Bruk en lett absorberbar dagkrem som ikke tetter igjen porene. Vi anbefaler ANTI-pollution daycream. Med sine eksepsjonelle fuktgivende egenskaper sikre den rikelig med fukt til huden. I tillegg tilføres huden viktige antioksidanter og essensielle fettsyrer, som styrker hudens barrierefunksjon.
  • Velg hudpleieprodukter med beroligende egenskaper. Visse innholdsstoffer demper rødme og hudirritasjon. Superfood facegel inneholder en kombinasjon av dexpanthenol 5% og niacinamid 4%. Dexpanthenol virker beroligende på huden. Niacinamid bedre hudens barriere, reduserer talgproduksjonen og demper hudirritasjon.
  • Unngå å bruke hudpleieprodukter og behandlinger som gir hudirritasjon. Opplever du at huden blir rød, flasset eller mer irritert/sensitiv av et produkt eller en behandling vil dette kunne forverre hudirritasjonen. Eksempler på innholdsstoffer som gir hudirritasjoner retinol og sterke syre.