Personvernregler

Oslo sep. 2018

Hos Dr.Ankerstjerne AS ønsker vi å være åpne om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Vi tar personvern på alvor fordi det handler om respekt for deg som bruker av våre nettsider og for deg som kunde. Vi har utarbeidet en policy for hvordan dine personopplysningene skal behandles og beskyttes i henhold til gjeldende lovgivning.

Personopplysninger som lagres

Personopplysninger er alle former for data, informasjon og opplysninger som kan knyttes til og identifisere en person, for eksempel navn, fødselsnummer, telefonnummer eller bilde. Full informasjon om personvern finner du på www.datatilsynet.no.

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på hjemmesiden ankerstjerne.no og i forbindelse med kjøp i nettbutikk og andre henvendelser til Dr.Ankerstjerne AS.

Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Dr.Ankerstjerne AS har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene. Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Begjæring om insyn, endring eller sletting av opplysninger må sendes skriftlig til personvern@ankerstjerne.no eller til Dr.Ankerstjerne AS, Pb. 3324 Sørenga
0140 Oslo, Norway, merk din henvendelse personvern.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Hvilke personopplysninger behandler vi

Når du skal handle på ankerstjerne.no, er registrering av følgende opplysningene en forutsetning for at kjøpet kan gjennomføres:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Kortinformasjon
  • Leveringsadresse

Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

I forbindelse med kjøp og henvendelser vil vi også lagre:

  • Kjøpshistorikk, blant annet hvilken type vare du har kjøpt og når du kjøpte dem
  • Servicestatus, servicehistorikk, returer og reklamasjoner.

Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år, men for å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og våre salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Sikring av personopplysninger

Som bruker av ankerstjerne.no og som kunde hos Dr.Ankerstjerne AS skal du være trygg på at Dr.Ankerstjerne lagrer og behandler dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Dr.Ankerstjerne AS har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert.Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet, som for eksempel at Nettstedet skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven.

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden. Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Utlevering av varer

Vi samarbeider med Bring for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

Betalingsløsninger

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren. Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi historikk som inneholder IP-adressen vi mottar ordre fra. Betalingsopplysninger er: IP-adresse, navn, adresse, e-post og mobiltelefonnummer.

Kortbetalinger

Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli delt med vår betalingsleverandør for kort: Stripe og Paypal. Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

Personopplysninger til tredjepart

Dr.Ankerstjerne AS utlevere, deler, selger eller overfører ikke dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen.

Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Dr.Ankerstjerne AS, fx. i forbindelse med håndtering av forsendelser. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten.

Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.

Kontaktinformasjon

Ønsker du at Dr.Ankerstjerne AS sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert de personopplysninger vi har lagret om deg så ta kontakt med oss på: personvern@ankerstjerne.no

Dr.Ankerstjerne AS
org.nr. 917973261
Pb. 3324 Sørenga
0140 Oslo, Norway