Planlagt vinterferie på fjellet? Disse tipsene vil huden din takk deg for!

Hvordan får du best hud i vintermånedene? 

Frisk, kald og crisp vinterluft har ankommet – favoritt ullgenseren er funnet frem. Vi fyrer i peisen etter en lang skitur, utetid og innekos på hytta. For de fleste av oss følges den kalde årstiden av tørr og irritert hud – hva er det som skjer? I denne artikkelen gir Dr. Ankerstjerne deg tips for å holde huden vakker i kulden!

Både tørr hud og kviser på en gang?

Endelig har det blitt vinter, og huden jobber for fullt for å tilpasse seg. Vi opplever å bli speilblank i pannen og samtidig ha tørre partier. Utbrudd med kviser popper også gjerne frem. Fryktelig irriterende, men faktisk er det huden som jobber for å tilpasse seg vinter sesongene.  Vind, kulde, tørr luft og skiftende temperaturer sliter på hudens barriere. Dette fører til at huden blir tørr og mer sensitiv – derfor er huden nettopp nå også mer sårbar for andre påvirkninger.

Når huden må beskytte seg mot temperaturforandringer og den tørre luften, økes talgproduksjonen og huden blir mer fet. Dette er årsaken til at du får urenheter og blir blank, samtidig som huden er tørr og mindre smidig. Tørrhet fører til at væsketapet over huden økes ytterligere, huden blir mer dehydrert, slappere og mister spenstighet og mykhet.

Enkle grep som gir deg kontrollen tilbake!

Oppskriften for myk og spenstig hud ligger i å tilfører rikelig med fukt til huden samtidig som du anvender kremer med optimal fettsyresammensetning. Det er nemlig slik at fukt og fettsyrer henger sammen! De færreste vet hvor viktig fettsyrer er for hudens naturlige funksjoner. Fettsyrer er meget viktig for at cellemembranen og i matrixen mellom hudcellene fungere optimalt. Tilfører du både fukt og fettsyrer vil huden i mye større grad klare å holde på fukten, og du unngår at huden blir dehydrert og tørr. En sunn hud med en sterk hudbarriere holder huden hydrert fordi hudens væskebalanse opprettholdes. Fettsyrene sørger for at væsken blir der hvor vi ønsker den, samtidig som at huden tilføres viktig næring.

Fukt, vitaminer og fettsyre

For tørr vinterhud er kombinasjonen av SUPERFOOD og ANTI-AGE nightcream helt optimal. SUPERFOOD tilfører huden høye konsentrasjoner av mange viktige vitaminer og antioksidanter. Du vil oppleve at huden får umiddelbar mykhet og glød ved påføring. SUPERFOOD brukes som en fuktgivende serum under dag- og nattkrem, mens ANTI-AGE nightcream både reparerer og beskytter huden samtidig som det tilfører en unik kombinasjon av viktige fettsyrer til huden.

Superfood inneholder niacinamide i 4% og Dexpanthenol i 5% konsentrasjoner i tillegg til en lang rekke andre viktige vitaminer som bedre hudens struktur

Bruk nattkrem på dagtid

I Norge hvor vi har lange, kalde og tørre vintre er det essensielt å bruke ansiktsprodukter som er rike nok på fettsyrer.  Slitasjen på hudens barriere er størst på denne tid av året. Kremer rike på fettsyrer styrker hudens barrierefunksjon og den naturlige motstandsdyktigheten i huden. Det høres fornuftig ut tenker du! Men kanskje er du som mange andre litt redd for rike ansiktsprodukter – vi er redd for at huden skal bli blank, og at sminken ikke blir hvor den skal eller at vi får kviser.

Et annet tip til tørr hud er å bruke ANTI-AGE nightcream som en ansiktsmaske. Påfør et rikelig lag før sengetid 1-2 ganger i uken.

 

foto @threepenta

Dr. Stine og Dr. Andre Ankerstjerne vet hvor viktige fettsyrer er for hudens barrierefunksjon og væskebalanse, og derfor er nettopp fettsyresammensetningen noe vi er svært opptatt av når vi utvikler produkter. Vi bruker naturlige oljer som absorberes godt i huden, som ikke etterlater en film på hudens overflate og oljer som har lav komedogenisitet. Det betyr at oljene motvirker tilstoppede porer og kviser.

ANTI-AGE nightcream er med sin gode inntrengningsevne utviklet for å kunne brukes både som dagkrem og nattkrem. Denne er især velegnet som dagkrem for deg med sensitiv hud, tørr hud og for deg med mer moden hud samt i perioder med kulde, vind og temperatur svingninger – slik som nå.