Solbeskyttelse i vårsola? Gjør det enkelt!

Endelig har det blitt vår! Solen varmer deilig og det er skjønt å sitte i solveggen. Men husker du solbeskyttelsen? Når vi oppholder oss mer ute utsettes huden i større grad for UV stråler. Solbeskyttelse bør derfor ha fast plass i din daglige hudpleierutine.

Slik gjør du det enkelt:

UV-stråler er energi som beveger seg som bølger fra solen mot jorden, også kalt elektromagnetiske stråler. De to typer UV stråler som er relevante for oss og huden er  UVA- og UVB-stråler. UV stråler gir opphav til solbrenthet, hyperpigmentering, tidlig aldring og hudkreft og det er derfor viktig å beskytte huden mot de.

Vi anbefaler at du alltid velger bredspektret UV beskyttelse, da det beskytter huden mot både UVA og UVB stråler. 

Bruker du en dagkrem med bredspektret solbeskyttelse og høy solfaktor, så er UV beskyttelsen bakt inn i morgen rutinen din. Dvs huden er beskyttet når du går ut døren. Enklere blir det ikke

Hvis du oppholder deg lenge eller mye i solen så husk å gjenta påsmøringen utover dagen, da SPF svekkes når det har gått en stund.

UVB stråler

  • UVB stråler påvirker i hovedsak overhuden og gir solbrenthet, hyperpigmentering og hudkreft.
  • Huden beskyttes mot UVB stråler med SPF. Forenklet angir SPF hvor mye lenger man kan være i solen uten å bli solbrent, sammenlignet med om man ikke har noen form for solbeskyttelse. 
  • SPF baseres på en måleenhet som kalles «minimum erythematous dose»(MED). 1 MED er den energimengde som skal til for at gi lett rødhet i huden. SPF- verdi er forholdet mellom MED-måling på hud som er beskyttet med solkrem sammenlignet med ubeskyttet hud. 
  • SPF er en matematisk formel som ikke er lineær. Dvs dobling i SPF gir ikke en dobling i den solbeskyttende effekt, som man kanskje ville tro. SPF 30 gir ca 97% beskyttelse mot UVB stråler, mens SPF 50 gir ca 98% beskyttelse. Da forskjellen er liten så har svetting, hvor mye krem som brukes og hvor jevnt lag du smøre på huden som oftest mer å si for beskyttelsen, enn om du bruker SPF30 eller SPF50.

Urban Protection daycream vil i tillegg til høy og bredspektret UV beskyttelse også forbedre hudens kvalitet. Etter 8 ukers bruk reduseres rynker med i gjennomsnitt 24%

UVA stråler

  • UVA går dybt ned i lærhuden, gir oksidativt stress som fører til tidlig aldring av huden. Huden blir over tid slapp, læraktig, lite elastisk og rynkete.
  • SPF beskytter i mindre grad mot UVA stråler enn UVB stråler. Du bør derfor bruke produkter som gir bredspektret UV beskyttelse, hvilket betyr at produktet både beskytter mot UVA og UVB
  • UVA merket som er UVA med en sirkel rundt betyr at produktet gir god beskyttelse, også mot UVA stråler.

Husk: vann, snø og sand reflekterer UV-strålene og øker sjansen for å bli solbrent.