Hva bør du huske på for en nuppefri barbering?

Barbering sliter på hudens barrierer og kan føre til at huden blir dehydrert og irritert. Det oppstår lett små sår og rifter i hudoverflaten og ved hårstråenes rot, og dersom disse blir betente vil det gi opphav til kviser og nupper. Dr. Ankerstjerne har et par tips til deg som ønsker å forebygge dette gjennom enkle steg og et fokus på hudpleie.

Hva bør du huske på for en nuppefri barbering?

6 steg for å unngå hudirritasjon ved barbering

  1. Vask huden før barbering slik at huden er fri for smuss og urenheter.
  2. Gå kun over hvert område én gang ved hver barbering slik at du minsker slitasjen på huden.
  3. Bruker du høvel skal den være skarp, mens trykket mot huden skal være lett.
  4. Velg en fuktgivende barbergele framfor barberskum.
  5. Skyll ansiktet med kjølig vann etter barbering for å lukke porene.
  6. Avslutt med en fuktighetskrem, som våre hudpleieprodukter ANTI-POLLUTION daycream eller SUPERFOOD.

Ansiktsrens som kan brukes i dusjen

Ved barbering, er ansiktsvask første steg. Gode renserutiner er også første steget på veien mot en fin hud ettersom du fjerner alt fra smuss til avfallsstoffer og luftforurensning fra huden. Ansiktsrensen WASH the day off er en lett-skummende geleansiktsvask som renser grundig i dybden, uten at huden tørkes ut. Ingrediensene er valgt for sine beroligende og fuktighetsgivende egenskaper, og de skaper en optimal base for huden. Bruker du rensen før du barberer deg, vil huden og håret forberedes for barbering. Du oppnår dermed et jevnere og bedre resultat. Påfører du WASH the day off med en fin ansiktsbørste et par ganger i uken får du i tillegg en skånsom og mild eksfoliering. Gjøres dette regelmessig kan det bistå med å bekjempe tette porer og forebygge inngrodde hår ved barbering.

Dr. Ankerstjerne gjør avansert hudpleie enkelt i bruk. Hudpleieserien består av få produkter med mange aktive virkningsmekanismer. Blant seriens produkter finner du serum, nattkrem, rynkekrem , dagkrem, ansiktsvask og anti-pollution. Ønsker du flere hudpleieråd og tips? Les mer i vår hudpleieblogg.