Har du kombinert hud i ansiktet, har vi produktene for deg

Visste du at såkalt «normal hud» ikke er den vanligste hudtypen? Kombinert hud, også kalt kombinasjonshud, er faktisk den hudtypen som er mest utbredt.

Har du kombinert hud i ansiktet, har vi produktene for deg

Hva som kjennetegner kombinasjonshud

Dersom du har kombinert hud vil du ha en kombinasjon av ulike hudtyper fordelt på ulike områder i ansiktet. Det vil si at du for eksempel kan ha fet hud i T-sonen mens du samtidig har tørr hud i kinnene. En typisk problemstilling for de av oss som har kombinert hud er at huden i pannen og T-sonen ofte blir blank, samtidig som andre hudområder kan flasse, ha nupper eller tørre flekker.

Fuktighet og fettsyrer er gull verdt

Ved kombinasjonshud er det svært viktig å sikre at huden får tilført tilstrekkelig med både fukt og fettsyrer. Fettsyrene vil styrke hudens barrierefunksjon og hjelpe med å regulere talgproduksjonen. Kombinasjonen av fukt og fettsyrer vil samtidig føre til at huden holder på fuktigheten. Sliter du med blank hud er det spesielt viktig å huske fettsyrene i hudpleierutinen din. Bruker du for lette produkter uten en god fettsyresammensetning øker huden kompensatorisk sin talgproduksjon. I verste fall risikerer du å forverre og vedlikeholde problemet. Huden fortsetter å være blank og det kan oppstå urenheter og kviser på utsatte steder.

De beste produktene for kombinert hud

Dr. Ankerstjerne har utviklet hudpleieprodukter som passer alle hudtyper. Samtidig er det spesifikke produkter som passer eksepsjonelt godt ved hudpleie for personer med kombinert hud.

I vår fuktgivende hudkrem ANTI-POLLUTION daycream finner du en rekke aktive virkestoffer, hvorav gojibærfrøolje er en av disse. Denne oljen har høye konsentrasjoner av essensielle fettsyrer og viktige antioksidanter. ANTI-POLLUTION day cream inneholder i tillegg aktive virkestoffer med anti-age effekter og kremen har en silkemyk konsistens og svært god absorbsjonsevne. Gojibærfrøolje har lav komedogenisitet, hvilket betyr at fettsyresammensetningen ikke medfører tette porer eller økt tendens til kviser.

Vi anbefaler at du med kombinert hud bruker ANTI-POLLUTION day cream i kombinasjon med ansiktsvasken WASH the day off og serumet SUPERFOOD.

Våre produkter har vitenskapelig bevist effekt. Ønsker du å lære mer om produktene og vitenskapen bak? Les mer i vår hudpleieblogg.