Akkurat nå trenger huden: ANTIOKSIDANTER

Antioksidanter er kroppens naturlige forsvar mot skadelige forbindelser som frie radikaler. Antioksidantene virker ved å forhindre, uskadeliggjøre og reparere skader forårsaket av prosesser ved oksidativt stress.

Det er publisert flere kvalitets studier de senere årene som viser gode resultater ved påsmøring av visse former for antioksidanter på huden. Med antioksidanter i dine hudpleieprodukter blir konsentrasjonen av antioksidanter høyest der den oksidative belastninger er størst.

Dr.Ankerstjernes SUPERFOOD multipurpose facegel er utviklet med de antioksidantene legene bak merket mener er de best dokumenterte, og som har vist effekt både i epidermis og dermis med bedring av rynker og tekstur.

Bestselgeren SUPERFOOD inneholder 5 viktige antioksidanter, og er et must i vår hudpleierutine akkurat nå.

01 

Niacinamid 4%

Niacinamid eller B3 vitamin, en kraftig vannoppløselig antioksidant. SUPERFOOD multipurpose vitamin face gele inneholder Niacinamid 4% – som er den optimale konsentrasjonen av Niacinamid for å oppnå resultater.​​​​​
​​​​​​​​
Ut over sine antioksidant egenskaper har Niacinamideen lang rekke veldokumenterte effekter. Niacinamid er kjendt for å ​*​bedre hudens overflatestruktur, styrke hudbarrieren og opprettholde fuktbalansen i huden. *For å r​​​​​​edusere rødhet i huden​​​​​​​​. *Regulere og minske talgproduksjonen​​​​​​​ *Utjevne hudtonen og redusere hyperpigmenteringer ​​​​​​​​

02

Dexpanthenol 5%

Dexpanthenol eller pro vitamin B5, absorberes raskt dypt inn i huden og omdannes til det aktive vitamin B5. Dexpanthenol har godt dokumentert hydrerende effekt ved å binde vann, og reduserer dermed hudens vesketap. Dette er viktig for å opprettholde mykhet og elastisitet i huden. Dexpanthenol har også vist effekter i forhold til å forbedre hudirritasjoner som tørrhet, rødhet, grovhet og kløe i huden.

03 

Retinyl Palmitate – Vitamin A

Retinyl Palmitate er et forstadie til Vitamin A som omdannes til aktive former for Vitamin A i huden. Vitamin A er elsket av mange grunnet sin egenskap til å reduserer rynker og fine linjer. Vitamin A fremmer vekst av nye hudceller og forbedre strukturen mellom kollagen fibrene og de elastiske fibrene i dermis (lærhuden). Hvormed hudens overflatestruktur bedres.

Vitamin A er også et av de best dokumenterte virkestoffene ved acne, komedoner(hudormer) og store porer.

Retinyl Palmitate er et vitamin A forstadie som gir lite bivirkninger. I motsetning til Retinol har Retinyl Palmitate langt færre bivirkninger og gir ikke samme lokale hudirritasjon eller fotosensitivitet. Retinyl Palmitate kan derfor brukes hele året og også av personer, som får bivirkninger av retinol. 

04 

Tocopherol – Vitamin E

Tocopherol er en naturlig forekommende form av vitamin E. Vitamin E er en viktig antioksidant i huden som motvirker oksidativt stress forårsaket av de mange miljømessige, kjemiske og fysiske faktorene som huden blir utsatt for hver dag. Ved å bekjempe frie radikaler fra daglige stressorer som UV og luftforurensning, beskytter Vitamin E huden mot de skadelige effektene av oksidativt stress, inkludert for prematur aldring av huden og pigmentskader.

05 

Naturlig vitamin C fra Havtorn ekstrakt

Vitamin C er en kraftig antioksidant som styrker huden og beskytter mot de skadelige effektene av oksidativt stress, inkludert prematur aldring av huden og pigmentskader

Havtorn er en “superfrukt” takket være sine antioksidative egenskaper. Studier har vist at Havtorn ekstrakt kan forbedre hudens elastisitet gjennom økt kollagen sammentrekning i huden. Det er også vist en fuktgivende effekt. Havtorn ekstrakt brukes også på sår og irritert hud.

SUPERFOOOD multipurpose vitamin face gel brukes enten alene på huden eller som serum under din dag- og nattkrem.