Ansiktskrem med solfaktor: URBAN PROTECTION daycream

UV-stråler er den viktigste ytre årsaken til at huden eldes for tidlig, og en slik prematur aldring skyldes UV-strålenes påvirkning på hudens celler og støttefibre. Dette er heldigvis noe som kan forebygges dersom du bruker solbeskyttelse riktig. For ansiktet er det spesielt viktig med solkrem eller ansiktskrem som gir nok og riktig beskyttelse.

Hudpleie

Hva er UV-stråler?

UV-stråler er energi som beveger seg som bølger fra solen mot jorden, også kalt elektromagnetiske stråler. Vi deler disse strålende inn i UVA- og UVB-stråler:

  • UVB-stråler har kortere bølgelengde og mer energi enn UVA-stråler. Disse trenger hovedsakelig kun inn i overhuden (epidermis) og absorberes i strukturer der. UVB-stråler medfører i hovedsak solbrenthet, hyperpigmentering og hudkreft. UVB-strålene variere i styrke i løpet av året, og mengden av stråler som treffer jorden avhenger av årstiden og om det f.eks. er overskyet.
  • UVA-stråler kan påvirke overhuden, men i stor grad går disse gjennom denne og ned i lærhuden (dermis) hvor de treffer både de kollagene og elastiske fibrene. UVA-strålene medfører i hovedsak tidlig aldring av huden med slapp, læraktig, lite elastisk og rynkete hud. UVA-strålene varierer lite gjennom året, og kan til og med trenge gjennom skydekket. I motsetning til UVB-stråler absorberes UVA-strålene i liten grad av vindusglass og bilruter. Du blir derfor ikke solbrent i bilen, men du kan absolutt få UV-skader og prematur aldring av huden. Dette er blant annet observert hos en del yrkessjåfører ved at de har flere UV-skader i huden på venstre side av ansikt enn på høyre side.

Velg riktig solbeskyttelse

Når du velger solbeskyttelse, er det viktig at du bruker et produkt som beskytter deg mot begge typer UV-ståler. SPF (solfaktor) beskytter alltid mot UVB-stråler, men ikke nødvendigvis mot UVA-stråler. Husk derfor å se etter UVA-merket med en sirkel rundt for å være sikker på at du får full beskyttelse når du velger ansiktskrem eller solkrem.

Oppholder du deg i solen, anbefales det at du bruker høy solfaktor (SPF30 eller høyere) og at du smører deg hver andre til tredje time. Selve solfaktoren fastsettes ved å måle hvor lang tid det tar før huden blir solbrent med faktor sammenliknet med hvor lang tid det tar uten faktor. Ettersom SPF er en matematisk formel som ikke er lineær, har mange en litt feil oppfatning av den beskyttende effekten som økning i SPF gir. Forskjellen på SFP30 og SPF50 er faktisk overraskende liten. Sannheten er at SPF30 filtrerer ut 97% av UVB-stråler, mens SPF50 filtrerer ut 98%. Andre faktorer, som svetting og ujevn fordeling, har som oftest mye mer å si enn om du velger SPF30 eller SPF50.

Den ultimate dagkremen med solbeskyttelse

All hudpleie bør inkludere solbeskyttelse. Ønsker du UV-beskyttelse mens du samtidig ivaretar huden din, er hudpleieprodukter med solfaktor et godt valg. URBAN PROTECTION daycream er en anti-age dagkrem med både høy solfaktor (SPF30) og UVA-beskyttelse. Dette er en ansiktskrem som kan brukes daglig året rundt, og etterlater verken klebrig hud eller kviser. I tillegg inneholder den aktive virkestoffer som virker forebyggende mot hudskade forårsaket av luftforurensning, noe som gjør at den passer perfekt i urbane strøk. Takket være kremens fantastiske anti-age egenskaper, vil hudens stramhet og elastisitet økes og rynker minskes ved regelmessig bruk. Kliniske studier har i gjennomsnitt vist hele 24% reduksjon i rynkelengde etter 8 ukers bruk.

URBAN PROTECTION day cream er en ansiktskrem som er spesielt egnet til normal hud, tørr hud, kombinert hud og sensitiv hud. Dette er med andre ord virkelig den perfekte følgesvennen gjennom sommeren for alle hudtyper og hudtilstander!